Gündem

Akif Beki: Fakir fakirleşirken milyoner sayısı nasıl patladı?

08 Haziran 2022 09:15

Karar yazarı Akif Beki, "Zenginin daha da zenginleşme süreci, en büyük ivmeyi ne zaman yakalıyor, fark edeceksiniz. 2018'de Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçişle birlikte. Paraya para demeyen zenginin daha da zenginleşmesinin, meteliğe kurşun atan fakirinse fakirleştikçe fakirleşmesinin miladı, başka neye denk geliyor?" yorumunu yaptı.

"Faiz sebep, enflasyon netice" denmeye başladıktan sonra politika değişti, artık faizle mücadele ediliyor. Sonuçlarını, patlayan enflasyon ve hayat pahalılığı olarak yaşıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bu politikadan dar gelirliler hariç herkesin kazançlı çıktığını söyledi. Milyoner sayısındaki patlama, Nebati'yi doğruluyor" diye yazan Beki, "İktidarın, fakirden alıp zengine verdiğini söyleyen muhalefeti de doğruluyor tablo. Nebati de muhalefet de haklı, ikisi de doğru cevabı biliyor" ifadelerini kullandı.

"Faizi yükselterek enflasyonu indirmeyi savunanlar da paradan para kazanan tuzu kurularmış, faizciler ve mandacılarmış. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasını bunlar istiyormuş" diye belirten Beki, "Enflasyon düştüğünde, MB rezervleri arttığında, milli gelir büyüdüğünde, TL güçlendiğinde hep yönetimin başarısıydı, AK Parti sahip çıkıyordu. Ama patlayan enflasyon, TL'deki erime, kayıp rezervler, küçülen milli gelir ise sahipsiz. Bir varmış, bir yokmuş; bunların iyileşmelerinden AK Parti, kötüleşmelerinden herkes sorumluymuş. Bir tek iktidar değil" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın