Gündem

Akif Beki: 18 liradan dolar satıp 11 liradan geri almak gibi vurgun imkânları, köşeyi ani döndürmez mi, bir anda katılırsınız gerçek zenginler sınıfına

"Yüksek doları ve yüksek enflasyonu iktidar istiyor, bilerek düşürmediklerini Bakan Nebati söyledi"

09 Haziran 2022 08:46

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, 2018'den bu yana fakirin daha da fakirleştiğini, zenginin zenginleştiğini belirterek, "Rakamları büyüdü, paraları çoğaldı, TL hesapları şişti. Ama içi kof, yalancı bir zenginleşme yaşıyorlar. İktidarın lafına güvenip TL’de kalanlar, dolarla enflasyon karşısında paralarının değerini bile koruyamadılar. Onlar da fakirleşti.

Fakat hepsi değil. Paradan güzel para kazanıp yükünü tutanlar da oldu. 18 liradan dolar satıp 11 liradan geri almak gibi vurgun imkanları, köşeyi ani döndürmez mi! Bir anda katılırsınız gerçek zenginler sınıfına. Yüksek doları ve yüksek enflasyonu iktidar istiyor, bilerek düşürmediklerini Bakan Nebati söyledi" diye yazdı.

Seçime az bir süre kaldığını, ekonomiyi iyileştirmenin uzun iş olduğunu kaydeden Beki, "İktidar da soğutmak yerine ısıtıyor. Tüketimi artırarak ekonomiyi büyütmek için daha çok para enjekte etmeyi seçti. O da paranın değerini dipten dibe düşürüyor. Bakan Nebati, “TL’nin değeri en dipte, korkmayın, daha fazla düşeceği yer yok” demişti. Varmış ki düşmeye devam ediyor. Dolar 14 liralardaydı, 17’yi devirdi.

Fakat kof milyonerler korkmasın. Banka faizi yetmezse, halkın vergilerinden üstünü tamamlıyor artık iktidar. Hem yalandan da olsa zengin yatıp fakir kalkmanızı önlüyor. Hem fakir yatıp zengin gibi kalkmanıza da imkan sağlıyor. İktidar daha ne yapsın size!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...