Spor

Akhisarspor kupada avantajı kaptı

Rövanş karşılaşması 26 Şubat'ta oynanacak

07 Şubat 2019 22:35

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında son şampiyon Akhisarspor sahasında Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti ve yarı final için büyük bir avantaj yakaladı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Akhisarspor olurken, ilk yarının ilk 15 dakikalık bölümünden sonra Kasımpaşa oyunu dengelemeyi başardı. Tempolu geçen ilk yarının 41. dakikasında ev sahibi ekip Akhisarspor golü de buldu. Sol kanattan Helder Barbosa'nın ortasına kafa vuruşunu yapan Sokol Cikalleshi takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0'lık Akhisarspor üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da iyi başlayan Akhisarspor, 51. dakikada Kasımpaşa savunmasının hatasını iyi değerlendiren Sokol Cikalleshi'nin bir kez daha ağları bulmasıyla skoru 2-0'a getirdi. Kasımpaşa 54. dakikada kazandığı duran topta gole çok yaklaştı. Trezeguet'in kullandığı serbest vuruşta topa direkten oyun alanına geri geldi. Akhisarspor 73'te kazandığı penaltı atışında Josue'nin golüyle skoru 3-0'a getirdi ve iyice rahatladı. Kasımpaşa 90+1'de Haris Hajradinovic'in golüyle skoru 3-1'e getirmeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Akhisarspor 3-1 kazanarak 26 Şubat'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesi yarı final için büyük bir avantajı da eline almayı başardı.