Spor

Ajax, Juventus'u devirdi!

Ajax, Real Madrid'in ardından Juventus'u da saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

17 Nisan 2019 02:14

Ajax, Şampiyonlar Ligi'nin favorileri arasında gösterilen Juventus'u 1-1'in rövanşında Torino deplasmanında 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. Hollanda ekibi, Real Madrid'i de deplasmanda 4-1 yenerek turlamıştı. Son 3 yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu Ronaldo ise etkisiz kaldığı maçta takımının tek golünü attı. Ajax'ın golleri Van Beek ve De Ligt'ten geldi.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali rövanş maçında Juventus ile Ajax karşılaştı. Allianz Stadı'nda oynanan mücadeleyi Hollanda ekibi 2-1 kazanarak bu sezonki tarihi başarıyı sürdürdü. Ajax, Real Madrid'in ardından Juventus'u da saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi.

Juventus 28. dakikada Ronaldo ile skorda üstünlüğü yakaladı. Kornerden gelen topa kafa vuruşu yapan Portekizli, topu filelere gönderdi. Gol sonrası Fransız hakem Clement Turpin VAR'a gitti ancak golü verdi:1-0.

Pozisyon sırasında Ajax kaptanı De Ligt arkadaşını iterek adeta Ronaldo'nun önünü açmış oldu.

Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Ajax 1-1'lik beraberliği buldu. 6 dakika sonra rakibine Van de Beek'le cevap veren Hollanda ekibinde futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Hakem bu golden sonra da VAR'dan ofsayt olup olmadığı yönünde kesin kararı verdikten sonra orta noktayı gösterdi.

Dakikalar 52'yi gösterdiğinde Szczesny, Ziyech'in yakından çektiği şutu tek eliyle engellemeyi başardı ve golü önledi.

  1. dakikada Van de Beek yine gol yaklaştı ama Szczesny yine devleşti! Oyundaki üstünlüğü eline alan Ajax'ın öne geçmesine Polonyalı kaleci 90'a giden topa müthiş uzanarak kornere çeldi.

Ajax'ın tehlikeli atakları sonunda golü de getirdi! Juventus'u Ajax karşısında oyunda tutan Szczesny, 67. dakikada De Ligt'ın kornerden gelen ortaya kafa vuruşunda gole engel olamadı: 1-2.

19 yaşındaki Ajax'ın kaptanı, Ajax'ı 2-1 öne geçirdi ve adeta Allianz Stadı'nı ölüm sessizliğine bürüdü

Real Madrid ile 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Ronaldo 28. dakikada attığı golden sonra maçta etkili olamadı.

Juventus'ta Dybala ilk yarıda hiç etkili olamadı ve yerini Kean'e bıraktı.