Gündem

Ahmet Taşgetiren: Ülkenin kodlarıyla oynanıyor

"Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ayaküstü sözlerini çok garip bulduğumu belirtmeliyim"

Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ı hedef alarak, "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" ifadelerini kullanmıştı.

25 Ekim 2022 08:27

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" ifadelerini kullanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini garip bulduğunu belirterek, "Bu tür sözlerin ülkenin hassas meseleleri üzerinde çok yüzeysel yaklaşımlardan kaynaklandığı gibi bir endişe taşıyorum" diye yazdı.

Tayyip Erdoğan'ın "ne söylense gidiyor" şeklindeki sınırsız güç yaklaşımı sergilediğini savunan Taşgetiren, "Ama ülkenin kodlarıyla oynandığı da bir vakıa. Ben asıl, son zamanlarda sonuna Tayyip Bey’in “Devrimciyim” sıfatı da eklediği “muhafazakar”lık adına toplum kodları noktasındaki “hassasiyet aşınması”ndan tedirginim. Ne dersiniz muhafazakar hassasiyetle böyle tedirginlik sergilemenin bir anlamı kaldı mı? Yoksa bu tür duygular “çok naif” kategoriye mi giriyor? Kimbilirn belki birkaç duyarlı yürek kalmıştır diye düşündüm." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...