Gündem

Ahmet Taşgetiren: Geniş yürekli, toplumun kendi değerlerinden farklı kesimlerini de kucaklayan bir Cumhurbaşkanı profili çizmedi ne yazık ki

"Kimliğimiz açısından üzüldüm"

04 Ekim 2022 08:50

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 7 Haziran 2015 seçimlerini AKP'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak meydan meydan AKP için çalışmasının kaybettirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığını “Partili” olarak yapmayı hep istedi. Sonuç itibariyle yüzde 50 artı 1’e oynadı. O kadarlık bir toplum kesimini domine ederse, sandığı alırdı ve siyaset de “Artı 1’i yakalamak”, ya da “Atı alanın Üsküdar’ı geçmesi” demekti.

Oysa Cumhurbaşkanlığı “milletin birliğini temsil” demekti. Normalde Tayyip Erdoğan’ın “ideolojik kimliği” de bana göre, “toplumun tümünü kucaklama”yı öngörürdü." diye yazdı.

Tayyip Erdoğan'ın toplumun kendi değerlerinden farklı kesimlerini de kucaklayan bir cumhurbaşkanı profili çizmediğini kaydeden Taşgetiren, "Onun için de yüzde 50 artı 1’ler çok geride kaldı. Kucaklamazsanız kucaklanmazsınız. Ben sayın Cumhurbaşkanı ile kimlik akrabalığı içinde bulunan bir insan olarak böyle düşünmemiştim. Kimliğimiz açısından üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...