Gündem

Ahmet Taşgetiren: Bahçeli'nin "ya müebbet yersiniz ya mermi" cümlesinin ortaklarının başına ne belalar açacağını herkes aklının bir kenarında tutsun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yalova mitinginde Millet İttifakı üyeleri için "Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar" ifadelerini kullanmıştı.

09 Mayıs 2023 07:30

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim öncesinde istifa etmeyerek seçimi gölgeleme anlamına gelecek her türlü işin merkezinde yer aldığını belirterek, "Ne olacaktı yani Erzurum’da bir İçişleri Bakanı’nın ürkmesi, endişe etmesi için? O taşlardan birisi İmamoğlu’nun başına mı isabet etseydi? İmamoğlu bundan sonra meydanlara başı sargılı mı çıksaydı?
Bu vahim hadiseden sonra bir İçişleri Bakanı kalkıp, “Van’daki olaylardan sonra…..” diye başlayan ve “Erzurum’da” İmamoğlu’nun bunları hak ettiğine dair bir cümle kurar mı? Olayın mağduruna “Asıl provokatör sensin” gibi cümleler sarf eder mi?" diye yazdı.

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan saldırılar için "İktidar yatsın kalksın, oradan daha vahim görüntüler gelmediği için Allah’a şükretsin" diyen Taşgetiren, "Şunu da söyleyeyim: Bahçeli’nin “Ya müebbet yersiniz ya mermi” cümlesinin, ortaklarının başına daha ne belalar açacağını da herkes aklının bir kenarında tutsun. “Keskin sirkenin küpüne zarar verdiği” gerçeğini de görmezden gelmesin" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...