Gündem

Ahmet Tan: Gül ve Davutoğlu ileride kesilecek cezadan kurtulmak için yollarını ayırıyorlar

"İstanbul üzerine bal gibi kumar oynadı"

07 Temmuz 2019 13:22

Cumhuriyet yazarı Ahmet Tan, iktidarın Türkiye’de bir çok alanda ‘siyasi bir kumar’ oynadığı değerlendirmesini yaptı. Tan, Büyük Ortadoğu Projesi, Suriye politikası gibi konularda da kumar oynandığını hatırlatarak AKP’nin son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde kaybettiğini ekledi.  Yeni parti ile gündemde olan Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de Tan’ın yorumu, “İleride kesilecek cezadan kurtulmak için yollarını ayırıyorlar” oldu.

Tan’ın Cumhuriyet’te yayımlanan “Kumar” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"BOP, Suriye, “F. Gülen Hocaefendi” vs. kumarlarını falan karıştırmayalım.  Ama “İstanbul” üzerine de bal gibi kumar oynadı.  Onu da kaybetti.

**

Aşkın fedakârlık isteyen bir kumar olduğu da, kumarda kaybedenin aşkta kazanacağı da hep söylenir durur. 2023’e ulaşabilirse elbet bu da bir teselli. Yine de güzelim ülkenin, hem fiziken, hem de ekonomik, kültürel ve toplumsal bir siyasi kumara kurban edildiği de ortada. Bu gerçeği “dostluğumuz pazara değil mezara kadar!” diye övündüğü Gülde, partinin anahtarlarını ve hükümeti teslim ettiği Davutoğlu da gördüğü için, ileride kesilecek cezadan kurtulmak için yollarını ayırıyorlar."

Yazının tamamı için tıklayın.