Gündem

Ahmet Hakan, "muhalif kesimlerin" nasıl davranması gerektiğini anlattı

"Aksi takdirde Cemal Enginyurt’un topluma kazandırılması imkânsız..."

08 Ağustos 2022 07:59

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, gazeteci Latif Şimşek'in canlı yayında tartıştığı Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt'un koruması tarafından reklam arasında darp edilmesini köşesine taşıdı. Hakan, darp olayından, bazı muhalif kesimlerin yarattığı "tuhaf ortamı" sorumlu tuttu ve muhalif kesimlerin nasıl davranması gerektiğini anlattı.

Hakan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cemal Enginyurt, bir ara sosyal medyaya egemen olan muhalif kesimlerin alay ettikleri, kafa buldukları, tepki gösterdikleri bir figürdü. Fakat Enginyurt, Cumhur İttifakı’ndan Millet İttifakı’na geçince... Bir zamanlar alay ettikleri, kafa buldukları, tepki gösterdikleri bu adamı, el üstünde tutmaya başladılar. Televizyonlarında ağırladılar, gazetelerinde manşete çektiler. Sosyal medya hesaplarından gaz verdiler.

Bu durum Cemal Enginyurt’un kişilik yapısını sanırım şöyle etkiledi: 'Bu yeni geldiğim çevre, çok şahane bir çevreymiş yahu! Ne yapsam, ne etsem gidiyor. Arkamda sürekli kapı gibi duran bir kitle var. O zaman dalayım gitsin.'

Son dalmasının bir numaralı sorumlusu, işte bu tuhaf ortamdır. İki numaralı sorumlu ise Enginyurt’un kişiliğinde zaten var olan barbarlığa, vandallığa, kabalığa, şiddete olan yatkınlıktır.
...
Muhalif kesimler, şu son vakaya... Enginyurt’un Cumhur İttifakı’nı desteklediğini, saldırdığı gazetecinin de Barış Yardakaş olduğunu varsayarlar ve tepkilerini buna göre gösterirlerse... Bu iş olur.

Muhalif kesimler, böyle davranırlarsa... Cemal Enginyurt, uygar bir insan gibi davranmak için kendisini zorlayabilir. Aksi takdirde... Cemal Enginyurt’un topluma kazandırılması maalesef imkânsızdır."

TIKLAYIN - Cemal Enginyurt canlı yayında Latif Şimşek'in üzerine yürüdü

TIKLAYIN - Koruması gazeteci Latif Şimşek’i darp eden DP’li Enginyurt: Sizden korkan sizin gibi olsun

TIKLAYIN - Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı