Gündem

Ahmet Hakan'ın Aslı Erdoğan yazısına tepki: "Erdoğan'ın böyle bir şey söylemediğini herkes duydu, bir tek o duymadı"

27 Ekim 2019 13:48

Yazar Aslı Erdoğan'ın İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajdaki sözleri dün T24 de dahil olmak üzere birçok gazete ve haber sitesinde yanlış ifadelerle aktarıldı. Bu ifadelere kaynak olarak gösterilen Le Soir'a açıklamalarda bulunmadığını ifade eden Erdoğan, kendisine ait olduğu öne sürülerek yayımlanan sözleri yalanladı.

TIKLAYIN: Aslı Erdoğan'dan açıklama, T24'ten düzeltme ve özür


 

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Aslı Erdoğan’ı kendisine ait olmayan sözlerini bugünkü köşesinde eleştirdi. Hakan yazısında, "Aslı Erdoğan, o gazeteye "Bizde bir zamanlar Kürtçe konuşmak yasaktı ama hamdolsun o sorun çözüldü” deseydi haber olma şansı sıfırdı" ifadesini kullandı. Hakan'ın bugünkü yazısında sosyal medyadan pek çok isim tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından Hakan’a, “Aslı Erdoğan'ın böyle bir şey söylemediğini açıkladığını herkes duydu, bir tek Ahmet Hakan duymadı! T24 sitesine dün 18.37de giren bu haberi herkes okudu, bir tek Ahmet hakan okumadı; öyle mi? Haydi okumadı, bu saate kadar ona kimse haber vermedi mi?” sözleri ile tepki gösterdi.

Melis Alphan: Tanıdığım en kötü kalpli adam

Gazeteci Melis Alphan, “Ahmet Hakan adlı itibarını yitirmiş, artık müptezeller hariç kimsenin okumadığı zat şimdi de hakkındaki asılsız haberden yola çıkarak Aslı Erdoğan’ı hedef göstermiş. Türkiye’de ensest konusunda yazdıklarım üzerine beni de aç trollerin önüne atmıştı. Tanıdığım en kötü kalpli adam” dedi.

Osmanlı’nın son döneminde İsrail-Filistin ilişkileri üzerine çalışan ve Türkiye konusunda da çeşitli gazetelere yazan Louis Fishman da "Bir özür de Ahmet Hakan'dan gelecek mi?" paylaşımında bulundu.