Gündem

Ahmet Hakan: Disney’in sansürüne çetrefilli fizik problemi muamelesi çeken Atatürkçü sanatçılara sesleniyorum, üç kuruş uğruna aklınızı daha fazla ezdirmeyin

11 Ağustos 2023 07:40

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Disney Plus’ın çektiği Atatürk dizisini yayınlamama kararı almasına tepki göstermeyen sanatçılara yüklendi.

“Bir kamu hizmeti olarak bu sanatçılarımızın tümüne olayı çok basit, çok kısa, çok anlaşılır, çok net biçimde özetliyorum: Disney Plus’ınız bir Atatürk dizisi çektirdi, platformda yayınlanmak üzere. Diaspora lobileri, ‘Atatürk dizisi istemiyoruz, bu diziyi yayınlamayın’ diye bastırdı. Disney Plus da bu talebe ‘hay hay, sizi mi kıracağız’ diyerek Atatürk dizisini rafa kaldırdı” diyen Hakan, yazısının devamında şunları kaydetti:

“En vasat altı insanların bile ‘şak’ diye kavrayabileceği bu olaya çetrefilli bir fizik problemi muamelesi çeken Atatürkçü sanatçılara sesleniyorum: Disney Plus’tan gelecek üç kuruş uğruna aklınızı, zekanızı, kavrama gücünüzü, ferasetinizi, anlama kabiliyetinizi daha fazla ezdirmeyin. Değmez çünkü.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Disney'in Atatürk filmi kararına ünlü isimlerden tepkiler