Gündem

Ahmet Hakan’dan The Economist’e: Bu adamlar, bir türlü şunu anlayamadı, bu ülkede kendilerini sallayan yok

"Muhalefetin yerinde olsam 'Bi yürüyün gidin, bi salın bizi' diyerek iktidar cenahından daha fazla tepki gösterirdim"

06 Mayıs 2023 07:43

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, The Economist’in Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere yönelik sayısını eleştirdiği bugünkü yazısında, “Bu adamlar, bir türlü şunu anlayamadı, bu ülkede kendilerini sallayan yok” dedi.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“The Economist dergisi, yine seçime az bir süre kala kapak yapmış. ‘Erdoğan gitmeli, Kılıçdaroğlu gelmeli’ diye racon kesmeler falan. Bu adamlar, bir türlü şunu anlayamadı: Bu ülkede kendilerini sallayan yok. Daha da kötüsü, ne derlerse tersini yapacakların sayısı çok fazla.

Ben muhalefetin yerinde olsam, iktidar cenahından daha fazla tepki gösteririm bu dergiye. ‘Bi yürüyün gidin, bi salın bizi’ falan diyerek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Dünyanın önde gelen haftalık ekonomi yayınlarından Britanya merkezli The Economist, 6 Mayıs sayısının kapağına Türkiye'de yapılacak olan 14 Mayıs seçimlerini taşımıştı. "2023'ün en önemli seçimi" ve "Türkiye ve demokrasinin geleceği" başlıkları atılan derginin kapak tasarımı üzerinde Türk bayrağı, "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" ve "Oy verin" yazan çıkartmalara yer verilmişti.

TIKLAYIN - The Economist'ten, "Erdoğan gitmeli" çıkartmalı kapak: Kılıçdaroğlu'nun zaferi dünyaya tüm otokrat liderlerin yenilebileceğini gösterir

TIKLAYIN - Erdoğan’dan The Economist tepkisi: Küresel güçlerin iç siyasetimizi yönlendirmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz