Gündem

Ahmet Ercan'dan "Kuşadası depremi" değerlendirmesi: Uykudan ürpererek uyandık

21 Temmuz 2023 10:04

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Ege Denizi'nde saat 02.49'da Kuşadası açıklarında AFAD'a göre 4,0 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmede bulundu. Ercan, "Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım" dedi.

Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nin (AFAD) verilerine göre, saat 02.49'da merkez üssü Kuşadası Körfezinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 13,11 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, ilçede hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi:

"Kuşadası körfezinde evimden 3 km batıda, 13 km derinde M4,2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım.

Bu sabah olan M4,2 Kuşadası Körfezi depremi 2020’de olan M6,9’luk Sisam-Kuşadası depreminin artçısıdır. O nedenle yatın uyuyun. Sağlam yerde sağlam konutunuz olsun. Yazlıklar 2 katlı olduğundan çalkantıya(rezonansa) gelmedi, yıkımda olmadı.
 
Sabah 02.49'da olan M4,2 büyüklüğündeki küçük deprem, Dilek göçüntülü Kırığı üzerinde oldu. Bu kırık batıda Dil Burnundan başlayıp, Güzelçamli, Davutlar, Ağaçlı, Söke'ye, doğuya doğru uzanıyor. Kuşadasında M6,5 olmadıkça yıkım yaratmaz."

TIKLAYIN-Ege Denizi'nde 4,0 büyüklüğünde deprem