Gündem

Ahmet Altan'ı yeniden tutuklama kararı dünya basınında: "Kararın ardından gelen öfke"

Dünya basını Altan'ın yeniden tutuklanması kararına Uluslararası Af Örgütü'nün verdiği tepkiye yer verdi

13 Kasım 2019 11:47

1138 gün sonra tahliye edilen gazeteci-yazar Ahmet Altan için bir hafta sonra yeniden tutuklama kararı alınması dünya basını gündeminde de yer aldı. The New York Times, Guardian, Le Monde gibi gazeteler Altan'ın yeniden tutuklama kararının ardından Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü'nün karara yönelik eleştirilerine yer verdi. 

TIKLAYIN – Ahmet Altan’ın tutuklanmasına itiraz: Yasada olmayan bir dayanak uydurularak tahliye kaldırıldı

ABD, Britanya ve Fransa gazetelerinde Ahmet Altan'ın yeniden tutuklama haberinin ardından Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü Marie Struthers'ın kararın üzerine verdiği tepki paylaşıldı. The Guardian, "Türk gazetecinin tahliye edilmesinden bir hafta sonra yeinden tutuklama kararının ardından öfke" başlığıyla verdiği haberde Struthers'ın karar için 'skandal' ifadesini kullandığı aktarıldı. Struthers, "Bu kararı Ahmet Altan'ın susturulmaya karşı duruşundaki kararlılığını devam ettirdiği için devam eden bir cezalandırmadan başka bir şey olarak görmek mümkün değil ve maruz kaldığı adaletsizliğin bir başka şok edici kısmını oluşturuyor" dedi. 

TIKLAYIN – Hasan Cemal yazdı: Ahmet Altan'ı bir hafta arayla hapisten çıkaran, tekrar hapse atan güç nedir?

PEN Amerika'nın 'Özgür İfade Tehlikede' programı direktörü Karlin Karlekar da kararı eleştirerek Altan'ın yeniden tutuklanmasını 'utanç ve korku verici' olarak niteledi. Karlaker, "Ahmet en başından hapse atılmamalıydı, o bir suç işlemedi. 3 yıldan daha fazla bir sürenin ardından geçen hafta tahliye edilmesi umut verici bir kutlamaya neden olmuştu fakat bugün hukukun üstünlüğüne bağlı olmayan adalet sisteminin yeni bir zalimliğiyle karşı karşıyayız" dedi.

TIKLAYIN – Aydın Engin yazdı: Yakalayın Ahmet'i ve betona gömün…