Spor

Ahmet Ağaoğlu: Bugün Trabzonspor'un çocukları Çanakkale'deki gibi dış güçler tarafından katledildi

“O düdük çalacaksa adaletli olarak çalsın”

10 Şubat 2019 22:13

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Maça tartışmalı kararlar damga vururken Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu maç sonrası yaptığı açıklamada “Trabzon Lisesi Çanakkale cephesine öğrencilerini gönderdi. O yıl mezun verilmedi. Emperyalist güçlere kurşun sıktık. Aradan 105 sene geçti ama Trabzon'un 18, 19 yaşındaki çocukları yine dış güçler tarafından katledildi” diye konuştu.

Ağaoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Trabzon Lisesi Çanakkale cephesine öğrencilerini gönderdi. O yıl mezun verilmedi. Emperyalist güçlere kurşun sıktık. Aradan 105 sene geçti ama Trabzon'un 18, 19 yaşındaki çocukları yine dış güçler tarafından katledildi!

"Galatasaray'ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Bu bir futbol maçı, her sonuç çıkar ama lütfen skor, oynanarak tecelli etsin. Pozisyonları zaten herkes konuşuyor. Bu başımıza gelen ilk vaka değil. Tekrar tekrar tekrar... 

Biz bir şey yapmayacağız, oynadığımız oyunu oynamaya devam edeceğiz. Herkesin gördüğü bir şey için bir şey yapmayacağız.

Aradan 105 sene geçti, sadece düşman şekil değiştirdi. Türk futbolunu bu şekilde değiştiremeyiz.

“O düdük çalacaksa adaletli olarak çalsın”

"O düdük çalacaksa adaletli olarak çalsın. Skor koptuktan sonra son 10-15 dakikada hak etmediğimiz halde lehimize verilen fauller... Allah bize değil haram tek gol, haram tek faul nasip etmesin. Biz bu takımla ligin sonuna kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Bunlara bakıp ders çıkarması, utanması gerekenler var. Aynaya nasıl bakacaklar? İnsan sahaya çıkarken şu esame listesini aldığı zaman, oyuncuların doğum tarihine bir bakar. Bizler, bu çocukların gözüne bakamıyoruz. Onların haklarını koruyamıyoruz"

“Bize penaltı verilmedi”

"O düdük asılsın istemiyoruz, o düdük adaletli çalınsın. Ben kim oluyorum bir kulüp başkanı olarak. Yakışır mı hiç? Öyle bir şey yok. O düdük lütfen adaletli çalsın. Ben 17-18 yaşındaki çocuklarımı gönül rahatlığıyla sahaya süreyim. 

Rakibe verilen penaltıyı çok net görmemiş olabilirim ama bize verilmeyen penaltı, çok net bir penaltı.

VAR sistemi mükemmel. Teknoloji orada size her şeyi gösteriyor. Ama bunun sonucunda kararı verecek olan yine bir insan, hakem.

Biz bugün Galatasaray'a yenilebilirdik, daha da farklı yenilebilirdik. Ama o mağlubiyeti başka şeylere bağlamadan buradan çıkalım. Oyuncularımızın yaptığı hataları biz gidebiliriz ama neticeye tesir eden hataları kim düzeltecek? VAR mı düzeltecek?