Gündem

Ağrı İl Özel İdaresi kamuya ait taşınmazı AVM için satışa çıkardı

28 Haziran 2022 17:25

Ağrı İl Özel İdaresi kamuya ait 52 bin 800 metrekarelik parseli AVM yapmak için satışa çıkardı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ağrı’nın Suçatağı mevkiisinde yer alan 962 no'lu parsel, Ağrı İl Özel İdaresi tarafından kapalı teklif usulü ihale ile satışa çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda en az 52 bin 800 metrekarelik alana AVM yapılacak. Bölgede yeterli alan kalması durumunda, ihaleyi kazanan tarafın istemesi halinde taşınmaz üzerine otel, konut veya sağlık tesisi yapılabilecek. Arsanın bedeli ise 50 milyon 22 bin 368 TL olarak hesaplandı.

Konuya ilişkin 27 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete’de şu ifadeler yer aldı:

“Ağrı İli, Merkez İlçesi, Suçatağı mevkii 962 nolu parsel (52.800 m²) üzerine en az 27.000 m² işyeri olarak kiralanabilir alana sahip Alışveriş Merkezi ( AVM ) yapmak üzere arsa satışı yapılacaktır. Sözleşme imzalanan firma tarafından (YÜKLENİCİ olarak anılacaktır.) AVM öncelikli yapılacak olup, satışı yapılacak taşınmaz üzerinde yeterli alan kalması durumunda yüklenicinin istemesi halinde imara uygun olarak otel, konut, sağlık tesisi yapılabilir. Taşınmaz satışı 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.”

TELE 1’den Luiz Letisya Azak'ın haberinde ulaştığı İl Özel İdaresi, “Bölge güzel bir alan. Orası Tekstilkent’e yakın. İhaleyi kim kazanırsa orayı o işletecek.” dedi.