Gündem

Ağabeyinin cinsel organını ve boğazını kesmişti; mahkemede nedenini anlattı!

Emre Torun hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor

16 Şubat 2024 12:15

Kocaeli'de ağabeyi Murat Can Torun'u cinsel organı ve boğazını keserek katleden sanığın yargılanmasına başlandı. Emre Torun, ağabeyinin kendisine istismarda bulunduğu ileri sürerek "Psikolojik tedavi görmedim. Sebepsiz yere kimse ağabeyini öldürmez" dedi.

Kocaeli'de ağabeyini bıçakla öldüren sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ağabeyi Murat Can Torun'u öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık Emre Torun (30) ile müşteki baba ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanık Emre Torun, ağabeyinin kendisine çocukken cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek "Ben bu durumu şu ana kadar anlatamadım, sustum. Psikolojik tedavi görmedim. Sebepsiz yere kimse ağabeyini öldürmez" dedi.

Olaydan bir gün önce babasına sorununu dile getirdiğini aktaran Emre Torun, olay gününü hatırlamak istemediğini belirtti.

Baba da olay gününe kadar oğulları arasında birbirini öldürecek kadar husumet olmadığını, olay günü evden çıktıktan sonra cinayetin gerçekleştiğini kaydetti. Şikayetçi olmadığını belirten baba, eşinin de olaydan 39 gün sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Esas hakkında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın "tasarlayarak canavarca hisle üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, akıl hastalığı ve cezai ehliyet bakımından değerlendirilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilip rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.