Dünya

Afganistan’da heyelan: 25 ölü var; kurtarma çalışmaları yetersiz ekipman nedeniyle aksıyor

Nuristan Enformasyon ve Kültür Müdürü Cemullah Haşimi kurtarma operasyonu için modern ekipman, araç ve tesislerin mevcut olmadığını belirtti

20 Şubat 2024 02:00

T24 Dış Haberler

Afganistan’da yoğun kar yağışı sonucu meydana gelen heyelanda en az 25 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Nuristan Enformasyon ve Kültür Müdürü Cemullah Haşimi kurtarma operasyonu için modern ekipman, araç ve tesislerin mevcut olmadığını belirtti.

Afganistan’ın Nuristan vilayetinde yer alan Nakre köyünde yoğun kar yağışı sonucu heyelan meydana geldi.

Yetkililer, heyelanda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını açıkladı. Olumsuz hava şartlarının kurtarma çalışmalarını engellediğini belirten yetkililer, bölgeye helikopterlerin iniş yapamadığını ve karın yolları kapattığını aktardı. 

Afganistan Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Janan Sayeq, X hesabından yayınladığı videoda 25 kişinin öldüğünü söyledi. Yaklaşık 15 ila 20 evin tamamen veya kısmen yıkıldığını da sözlerine ekledi.

Nuristan Enformasyon ve Kültür Müdürü Cemullah Haşimi kurtarma operasyonu için modern ekipman, araç ve tesislerin mevcut olmadığını belirtti.

Pakistan sınırına yakın ormanlarla kaplı dağlık bir bölge olan Nuristan'da heyelanlar, çığlar ve diğer felaketler sıkça yaşanıyor. 2017'de eyalette bir çığda 50'den fazla insan ölürken, 2021'de Nuristan'daki ani selde düzinelerce insan öldü.