Dünya
Deutsche Welle

Af Örgütü: İran’da 106 gösterici öldürüldü

İran'da benzin zammıyla başlayan protestolar sürüyor

20 Kasım 2019 00:04

Uluslararası Af Örgütü, İran’daki protesto gösterilerinde 100’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. İran medyasına yansıyan haberlerde ise dokuz kişinin öldüğü belirtiliyor.

Uluslararası Af Örgütü, İran’da benzin zamlarını protesto eden en az 106 göstericinin öldürüldüğünü duyurdu. Örgütün Twitter hesabından Salı günü yapılan açıklamada polisin 21 kentte göstericilerin üzerine ateş açarak onlarca kişinin ölümüne neden olduğu ifade edildi.

Açıklamada, İran güvenlik güçlerinin göstericilere uyguladığı şiddetin çok sayıda video kaydı ve tanık ifadeleriyle kanıtlandığı belirtildi.

İran medyasında ise Cuma günü başlayan gösterilerde bugüne dek toplam dokuz kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı. Medyada yer alan bilgilere göre ölenlerin dördü gösterici, üçü Devrim Muhafızları mensubu ve ikisi de polis.

Protestolara katılan bin civarında göstericinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Tahran hükümeti, gösterilerin kısmen etkisini azalttığını açıklasa da internet erişimine getirilen engel dördüncü gününde de devam ediyor. İnternete erişim engelinin gösterilerin yeniden artmasını önlemek amacını taşıdığı ileri sürülüyor. 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle