Gündem

Adnan Oktar'ın 'kitapları satılsın diye' semte göre takma isim kullandığı ortaya çıktı

Adnan Oktar’ın "Harun Yahya" müstear ismiyle yazdığı kitaplarının, Kadıköy gibi merkezlerde satılmayınca "Cavit Yalçın" ismiyle piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı

22 Şubat 2024 11:12

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik 72 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar’ın, örgütün kadın üyelerine yaptığı baskı ve eziyetlere ilişkin ifadeler de yer aldı. Müşteki Ebru Alkan 22 Mayıs 2018’de verdiği ifadesinde Oktar’ın müritlerine şiddet uyguladığını belirterek, “1997-98 yıllarında Adnan Oktar artık cemaatteki müritleri dövmeye, aşağılamaya, sokağa çıkma yasakları, saç kesmelere, herkesin önünde soyup cinsel organlara peçete sokmaya başladı. Ayrıca bana tecavüz etti” diye konuştu.

''İşkence ederdi''

Hürriyet'te yer alan habere göre etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Beril Koncagül de 5 Ocak 2019’da verdiği ifadesinde, “Adnan Oktar A9 TV canlı yayınlarında kendisine istediği gibi bakmayan kızlar için adeta bir eziyet yöntemi geliştirdi. Yayın bittikten sonra stüdyodan Dragos’a geçtiğimizde, yayın esnasında bakışını beğenmediği kızları yanına çağırtırdı. Yanına gelen kıza sabaha kadar küfür içerikli hakaretlerde bulunur, uyutmaz ve adeta işkence ederdi. Bu işkenceyi bana o kadar çok yaptı ki sayısını bile hatırlayamam” dedi.

''Kitabı satsın diye değişmiş''

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Mustafa Arular ise 1 Mayıs 2019’da verdiği ifadesinde, “Adnan Oktar müstear (takma) isimlerinden Harun Yahya’yı kullanırdı. Cavit Yalçın müstear ismi ise Harun Yahya müstear ismiyle yazılmış kitapların Adnan Oktar’a ait olduğu için Kadıköy gibi daha çok sol görüşlü semtlerdeki kitapçılarda tepki çekip satılmadığı için farklı mahlaslar seçilmişti. Bu da onlardan hatırladığımdır” ifadelerini kullandı.