Gündem

Adliyeden böyle firar ettiler!

"Kapının kilit kısmını duvardan sökerek firar etmişlerdir"

Mersin Adliyesi

08 Mart 2024 09:28

Mersin Adliyesi'nde yargılanacakları duruşma için bekleyen iki hükümlü firar etti. Kameraya yansıyan görüntülerin ardından firar eden bir kişinin yakalandığı, hükümlülere yardım eden iki kişinin tutuklandığı ve jandarma personeli hakkında adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

"Güvenlikli salondan kaçtılar"

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, farklı suçlardan yargılanmak üzere adliyeye getirildikleri sırada güvenlikli bekleme alanından kaçan iki hükümlüden birinin yakalandığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yayılan, hükümlülerin "adliye nezarethanesinden kaçtıkları" yönündeki iddialara karşılık, Mersin Adalet Sarayı'nda nezarethane olmadığı, bunun yerine hükümlü ve tutukluların duruşma öncesi güvenlikli bekleme salonlarında tutuldukları belirtildi.

"Kaçmalarına imkan sağlayanlar tutuklandı"

Başsavcılık açıklamasında, "5 Mart'ta yargılanmaları devam eden H.A. ve A.Y isimli hükümlüler, görevli jandarma personelinin yerinden ayrılması fırsatını bulup, kapının kilit kısmını duvardan sökerek firar etmişlerdir. Firar eden hükümlülerden A.Y hemen yakalanmış, H.A. için arama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, kaçışa yardım ettikleri değerlendirilen H.H. ve A.G isimli şüpheliler "hükümlünün kaçmasına imkan sağlama" suçundan tutuklandı ve olayla ilgili jandarma personeli hakkında adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.