Gündem

"Adana'da HDP'li seçmenin tercihi, sonucu şekillendirecek"

Hürriyet yazarı Sedat Ergin Adana'da yerel seçimi belirleyecek faktörleri yazdı

08 Mart 2019 11:22

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, 8 Mart tarihli yazısında yerel seçimi belirleyecek faktörleri inceledi. Ergin "Ekonomik koşullar ve adayların kampanyalarının etkisi gibi faktörler sandıkta her zaman yabana atılmaması gereken bir etkiye sahiptir" dedi.

Yazıda Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Sözlü ve Millet İttifakı adayı Zeydan Karalar arasındaki yarışa ilişkin olarak Ergin, "Son üç seçimde yüzde 11-14 aralığında seyreden HDP’li seçmenlerin tercihlerinin yönü de Adana’da sandıktan çıkacak sonucun şekillenmesi açısından bir hayli önem taşıyor" dedi.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

"2018 genel seçimi sonuçları baz alındığında Adana’da ‘cumhur ittifakı’ yüzde 46’yı buluyor. Zaten aynı tarihte yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adana’da Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 44 dolayında oy çıkması bu ilde ittifakın 2 puanlık bir kayba rağmen büyük ölçüde yürüdüğünü gösteriyor. Ayrıca Sözlü’nün adaylığı söz konusu olduğunda, AK Parti ile geçmişte yaşadığı gerilimlerin üzerine sünger çekildiği anlaşılıyor.

Millet İttifakı’na gelince... CHP ile İYİ Parti’nin 2018 Haziran seçimi itibarıyla oy toplamı yüzde 39’a yaklaşıyor. Bununla birlikte Sözlü, İYİ Parti içindeki MHP kökenli eski seçmenlerine de ulaşmaya, onları yanına çekmeye çalışacaktır."