Gündem

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" operasyonu

18 Aralık 2023 08:07

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu düzenlendi. Operasyonda şu an için 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet soruşturması kapsamında sabahın ilk saatlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Belediye binasına giren ekipler, delil arama ve toplama çalışması başlattı. Öte yandan haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında belediye personellerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Zeydan Karalar'dan açıklama: Hücre evine gelir gibi TOMA ile geldiler

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon için “algı operasyonu” dedi, “CHP Genel Başkan Yardımcılarımız Burhanettin Bulut ve Erhan Adem, CHP İl Başkanımız ve CHP Adana Milletvekillerimizin katılımı ile birlikte yapacağımız basın açıklamasına tüm halkımızı bekleriz” duyurusu yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi taş bina önünde saat 14.30’da yapılan açıklamada CHP'li Burhanettin Bulut, Zeydan Karalar'ın Adana'da yeniden aday olduğunu söyledi.

Karalar, belediyeye yapılan rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma operasyonlarına ilişkin olarak, "Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz" dedi. Belediyede çalışan kadın personele yapılan muameleye tepki gösteren Karalar, "Bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır" diyerek üzüntülerini belirtti.

TIKLAYIN - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Kadın arkadaşımızın odasını aramaya bir hücre evine gelir gibi TOMA ile geldiler