Gündem

Adalet nöbetini sürdüren depremzede Döne Kaya: Katiller şimdi aileleri ile bayram hazırlığı içindeyken bizler adliyelerde adalet arıyoruz

"Yarın yine deprem olduğunda onlar yüzünden yeniden öleceğiz"

14 Haziran 2024 15:52

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde annesini, kız kardeşini, ağabeyini ve dokuz aylık yeğenini kaybeden Döne Kaya, başlattığı adalet nöbetini Ulus'ta sürdürdü. Kaya, “Katiller şimdi aileleri ile bayram hazırlığı içindeyken bizler adalet nöbetlerinde, adliyelerde, sokaklarda adalet arıyoruz” dedi.

Depremde yakınlarını kaybeden Döne Kaya, 7 hafta önce başlattığı adalet nöbetine bu kez Ankara Ulus'ta devam etti. Kaya, yaptığı açıklamada, "Bizler ailelerimizle bayram sevinci, karne sevinci yaşayacağımız yerde dün Adana Tutar Yapı Sitesi'nin, 16 aydan sonra, suçlularının yakalanmış olmasına seviniyoruz; katiller şimdi aileleri ile bayram hazırlığı içindeyken bizler adalet nöbetlerinde, adliyelerde, sokaklarda adalet arıyoruz" dedi.

Kaya, şunları söyledi:

"Sadece müteahhitlerin, yapı denetimin ve inşaat mühendisinin yargılamasını kabul etmiyoruz, kamu görevlilerinin de yargılamaya dahil edilmesini istiyoruz. Yargılamaya dahil edilmedikleri sürece aynı hataları yapacaklar, deprem bölgesinde bu insanlar hala çalışıyor.

Yarın yine deprem olduğunda onlar yüzünden yeniden öleceğiz. Biz bir daha 6 Şubat katliamı gibi bir katliam istemiyoruz. Suçluların yargılanmasını istiyoruz. 53 bin insanın bu adalete ihtiyacı var. Son nefeslerini huzur içinde vermek varken enkaz altında verdiler. Bedenlerine günler sonra ulaşabildik. Yarın ölen siz olmayın diye deprem davalarını lütfen takip edin. Adalete hepimizin ihtiyacı var."