Gündem

Adalet Nöbeti yeniden başladı: "Cumhuriyet davası, adalete borçlandığımız bir davadır"

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: Bu dava, siyaset stratejilerinin yargı kararlarıyla meşrulaştırılması çabasıdır

02 Mayıs 2019 13:39

Haksız tutuklamalara karşı, 2 Mayıs'ta başlatılan Adalet Nöbeti, Çağlayan Adliyesi önünde yapıldı. Adalet Nöbeti'nin gündeminde, eski Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının ceza infazlarının durdurulması vardı. 

5 yıldan az cezası olan eski Cumhuriyet çalışanları Güray ÖzMusa KartHakan KarasinirMustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Yusuf Emre İper 25 Nisan'da yeniden cezaevine girdi. İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve DİSK Basın-İş Başkanı Gazeteci Faruk Eren infazların durdurulması için basın açıklaması yaptı. 

İstanbul Barosu Başkanı Av. Durakoğlu, infazların durdurulmasına ilişkin çağrısında, "İnfazın ertelenmesi için şimdiye kadar yapılan tüm müracaatlar reddedilmiştir. Bizzat Adalet Bakanı tarafından da değişiklik öngörüldüğü ifade edilmiş olmasına karşın herhangi bir adım atılmamış olması sadece bir hukuksuzluğu değil, bu dosyaya ilişkin ön yargıyı da açıkça göstermektedir. Reddedilen başvuruyu takiben İstinafa yapılacak erteleme başvurusunun mutlaka olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi'nde bugün gündemde olan bireysel başvurulara ilişkin verilecek kararın da infazın ertelenmesinde etkili olabileceğini değerlendirmekteyiz. Cumhuriyet davası, adalete borçlandığımız bir davadır. Bu dava, yargının siyasete bulaştırılması, siyaset stratejilerinin yargı kararlarıyla meşrulaştırılması çabasıdır" ifadelerini kullandı.