Gündem

Adalet Bakanı son noktayı koydu: Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı?

16 Ağustos 2023 08:38

Yaklaşık 14 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice katleden katil Cem Garipoğlu’nun mezarının açılıp cesedinin tespit edilmesi talebi yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tartışmalara son noktayı koydu. Tunç, "Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil" dedi.

Garipoğlu, 2009'da Münevver Karabulut’u Bahçeşehir’deki villasında vahşice katletti. Tam 197 gün boyunca firar etti. Aylar sonra avukatı tarafından polise teslim edilen Garipoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türkiye’yi sarsan cinayetin katil zanlısı, 2014’te cezaevinde hayatına son verdi ancak hakkındaki tartışmalar son bulmadı. Karabulut Ailesi, katil Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını istedi. Ancak başvurular reddedildi. Adalet Bakanlığı da ailenin yaptığı başvuruyu değerlendirdi ve ret kararı verdi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir’in gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olması, söz konusu tartışmaları bir kez daha başlattı.

Adalet Bakanı Tunç, tartışmalara ilişkin Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok’a konuştu. Tunç, “Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014’te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldığını; 2022'de Münevver Karabulut’un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildiğini” söyledi. Tunç, “Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil” ifadelerini kullandı.