Gündem

Adalet Bakanı Gül: IMF bir şeyler yapmaya başladı

"Biz kimin kiminle yan yana, üst üste, alt alta olduğunu çok iyi biliyoruz"

23 Mart 2019 07:44

Adalet bakanı Abdülhamit Gül, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'de yapılacak yerel seçime müdahale edebileceğini söyledi. Gül, "Biz kimin kiminle yan yana, üst üste, alt alta olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin seçimlerine karışmayan bir IMF kalmıştı. Bugün onlar da bir şeyler yapmaya başladı. Bakalım daha kimler tweet atacak?" diye konuştu.

Gaziantep'te bir restoranda kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Gül, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Biz kimin kiminle yan yana, üst üste, alt alta olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin seçimlerine karışmayan bir IMF kalmıştı. Bugün onlar da bir şeyler yapmaya başladı. Bakalım daha kimler tweet atacak? Ama kim ne yaparsa yapsın son sözü milletimiz söyleyecek. Sandık, demokrasinin namusudur, ordan çıkacak her sonuca herkes saygı gösterecek. Bu seçimlere bir yerel seçimin ötesinde ne anlamlar yüklendiğini görmemiz lazım.

Şimdi bakıyorsunuz İYİ Parti Genel Başkanı çıkıp 'Mehmetçik cezaevinde' diyor. Ne zaman darbeciler Mehmetçik oldu? Onlar haindir. Onların adını Mehmetçik'imizin adıyla bir arada anamazsın. Onlar darbecidir, Mehmetçik değil. Türkiye bir darbe girişimi yaşamıştır. Hangi meslek grubu olursa olsun, bu hainler yargının önüne çıkacaktır. Hiçbirimiz yargıya müdahale edemeyiz. Hak edene yargı gereken cezayı verecektir. Ama cezaevinde olanlar F-16'larla insanlarımızı öldürenlerdir. İnsanlarımızı şehit edenler Mehmetçik değil, darbecilerdir. Onlar da yargılanmaktadır. Bugün bu dili kullananlar, sırtını bunlara güvenip yaslayanlar, milletimizden en büyük yanıtı alacaktır. Buna inanıyoruz."