Gündem

Bakan Gül'den kadın cinayetlerine 'iyi hal indirimi' tepkisi: Soyut değerlendirmeler vicdanları yaralıyor

Şule Çet davasında sanık Çağatay Aksu'ya iyi hal indirimi uygulanmıştı

05 Aralık 2019 10:49

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Şule Çet davasında uygulanan 'iyi hal indirimi'nin ardından gelen tepkilere "Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan 'iyi hal' gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır" yanıtını verdi. Bakan Gül, Ordu'da bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'le ilgili, "Başsavcılık soruşturma yapıyor. Açıklama yapacaktır. Firar etmiş, aranıyormuş. Kolluk arıyordu. Bununla ilgili olarak Başsavcılık ciddi bir şekilde takip ediyor. 1 Aralık'ta firar etmiş" açıklamasını yaptı. 

TIKLAYIN - Şule Çet davasında karar açıklandı: Sanık Çağatay Aksu'ya müebbet ve 12 yıl 6 ay; Berk Akand'a 18 yıl 9 ay hapis


Singapur Sözleşmesi'nin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iyi hal indirimiyle ilgili"Yıllardır uygulanan İnfaz Kanunu üzerine yapmış olduğumuz çalışmalarda iyi hal, açığa ayırma gibi konular bakanlığımızca tüm uygulayıcılar, tüm akademisyenlerle çalışma yapılan bir diğer konudur. Bu konuda parlamentonun takdiri halinde bu hususta da atılması gereken adımlar olduğunu, bu konuda çalışmalarımızın yapıldığını ifade etmek isterim" dedi. 

TIKLAYIN - Ceren Özdemir'in katili: Yeni avlar aradım ancak fırsatını bulamadım

 

Bakan konuşmasında şunlara da değindi:

"Yıllardır uygulanan İnfaz Kanunu üzerine yapmış olduğumuz çalışmalarda iyi hal, açığa ayırma gibi konular bakanlığımızca tüm uygulayıcılar, tüm akademisyenlerle çalışma yapılan bir diğer konudur. Bu konuda parlamentonun takdiri halinde bu hususta da atılması gereken adımlar olduğunu, bu konuda çalışmalarımızın yapıldığını ifade etmek isterim. Amacımız, hukukun kolaylaştırıcı imkanlarını harekete geçirmektir. Hukuk düzenlemeleri vatandaşın, toplumun beklentisine cevap vermek zorundadır." (DHA)