Gündem

Abdurrahman Dilipak'tan MÜSİAD’a: Bir ‘dava’ları vardı, şimdi para ve makam gibi daha keyifli işlerle ilgileniyorlar

"Oğullarımız ve kızlarımız para peşinde koşuyorlar”

02 Kasım 2022 09:14

Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak,  “Yeşil Sermaye” dediği Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) eleştirdi.

MÜSİAD’ın 2-5 Kasım’da fuar düzenleyeceğini yazan Dilipak, “Eskiden bizim ‘Yeşil Sermaye’ dindarların ve alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olma şuuru ile herkesin derdi ile ilgilenirdi. O lastik ayakkabılı ve çarşaflı bacılar da dua etmek, Müslümanların başarılarını görüp mutlu olmak için çoluk çocuk gelirlerdi. Onların ‘eskimez yeni’ bildikleri bir  ‘dava’ları vardı ve onun uğruna ‘yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan / ve ayrılık anneden, vatandan arkadaştan’ diye şiirler söylerlerdi ‘Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış'ın torunları. Şimdi para ve makam gibi başka, daha keyifli işlerle ilgileniyorlar ve birçoğu kendi aralarında ve başkaları ile davalı!" düşüncesini dile getirdi.

Dilipak, "Kadınlar sadece 'anne' değil, onlar birey (Hani şu din, ahlak ve gelenekten, hatta biyolojik cinsiyetlerinden bağımsız, gender diye tanımlanan.) İnşallah değillerdir. Dilerim yanılıyorumdur! Onları kendilerine benzetmeye çalışan birilerine göre kariyerleri ve ekonomik özgürlükleri için iş dünyasında 'ben de varım' demeleri gerekiyor değil mi? Cennetin yolu o kariyerden geçiyor artık, onun için oğullarımız ve kızlarımız o yolda yarışıyorlar. Ve para peşinde koşuyorlar”  diye yazdı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın