Gündem

Abdurrahman Dilipak: Sonunda Fatih’siz, fetihsiz bir fetih kutlaması da gördük

"Fatih ve fetih, siyasi polemikleri arasında kaybolup giden bir ayrıntıdan ibaretti"

03 Haziran 2022 09:08

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul’un fethinin 569. yıldönümü kutlamalarını eleştirdi. Dilipak, “29 Mayıs’ta İstanbul’da Fetih kutlamaları vardı değil mi? Hem de 2 tane birden! Sonunda Fatih’siz, fetihsiz bir fetih kutlaması da gördük. Fatih ve fetih, siyasi polemikleri arasında kaybolup giden bir ayrıntıdan ibaretti.” görüşünü dile getirdi.

İstanbul Bebek sahilinde iki kişinin alenen cinsel ilişkiye girmesi, Avcılar ve  Manavgat'ta kadınların sokakta çırılçıplak yürümesi, Esenyurt'ta tacizci olduğu iddia edilen birine yönelik linç girişimi, Galata'da bir kişinin kendini ateşe vermesi olaylarını ve Antalya'nın Alanya ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'ndeki görüntüleri hatırlatıp  "Yeni “Gezicik”lere hazır mısınız?" diye yazdı. 

Dilipak'ın "Ahlak mı dediniz?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Yeni “gezicik”lere hazır mısınız. Son bir hafta içinde yaşananları biliyorsunuz. İstanbul Bebek’de sahilde zina, Alanya’da faşing ya da kanaval havası, Manavgat’ta çıplak kadın ve çocuk, Taksim’de kendini yakan adam, Avcılar’da yolda çıplak yürüyen bir kadın. Yine İstanbul’da ortalıkta tırpanla dolaşıp, sonra da kendini yakan bir adam. Ne oluyor?.. 29 Mayıs’ta İstanbul’da Fetih kutlamaları vardı değil mi? Hem de 2 tane birden! Sonunda Fatih’siz, Fetihsiz bir Fetih kutlaması da gördük. Fatih ve Fetih, siyasi polemikleri arasında kaybolup giden bir ayrıntıdan ibaretti.

Ahlak mı dediniz, o da ne? Nereden çıktı o şimdi. Haberiniz yok mu yoksa, din, ahlakla birlikte tedavülden kaldırıldı. Bizler artık GENDER, bir GENOM BİREY’iz. Toplumsal cinsiyetimiz var bizim, din, ahlak, gelenek ve biyolojik cinsiyetten bağımsız, akışkan ve değişken.

Bebek sahillerinde özgürce sevişenlere alışacaksınız. Alanya’da faşing de düzenleriz, karnaval da. “Turkish karnaval” nasıl olurmuş görsünler!. O piyasayı Brezilyalılara bırakmayacağız. Yerli ve milli. Ege’de turizm bizden sorulur. Tek eksiğimiz Çıplaklar kampı idi, onu da yapacağız. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır ya(!). O işler olmadan turizm olmuyor. Nasıl içki olmadan olmuyorsa sex de toplumsal bir ihtiyaç (!) artık. Ne yani Türkler niçin Mikenos’a, Balkanlara gitsinler. Sahi yarın birileri “erkek genelevi var, kadın genelevi niye yok. Eşitlik ve özgürlük için” sokağa çıkarsa ne yapacaksınız. "

Yazının tamamını okumak için tıklayın