Gündem

Abdulkadir Selvi: Zarrab davası kirli ilişkileri ortaya çıkarmaya yardımcı oldu

"Zarrab davasına bakınca FETÖ operasyonlarının 'Made in ABD' damgalı olduğunu fark ettim"

25 Temmuz 2019 09:19

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde Reza Zarrab davasında yargılanıp 32 ay cezaevinde kaldıktan sonra Türkiye dönmesini değerlendirdi. Selvi, Atilla’nın vatanını satmadığını belirterek, “Çünkü Hakan Atilla namuslu bir adamdı. Önüne serilen imkânlara, kendisine yapılan işbirliği tekliflerine rağmen hapis yatmayı göze aldı, ülkesini satmadı. Dün de başı dik, alnı açık bir şekilde Türkiye’ye geldi” dedi.

TIKLAYIN: Hakan Atilla’nın gelişindeki ayrıntı


Reza Zarrab davasının kirli ilişkileri ortaya çıkarmada için yardımcı olduğunu dile getiren Selvi, “17-25 Aralık operasyonunun nasıl bir ABD-FETÖ ortak yapımı olduğu ortaya çıktı. Zarrab davası, 17-25 Aralık’ın ABD’deki versiyonuydu. 17-25 Aralık’ta FETÖ eliyle Erdoğan’ı devirme operasyonu yapmışlardı. Zarrab  davası ise ABD’de Türkiye’yi sıkıştırma operasyonuydu” ifadesini kullandı.

Selvi, “Zarrab davasına bakınca FETÖ operasyonlarının ne kadar “Made in ABD” damgalı olduğunu fark ettim” dedi.

Yazının devamı için tıklayın 


TIKLAYINIZ- Saymaz: Biz asıl Zarrab ve ondan aldığı saati bileğine, kravatı boynuna takanların hesap vermesini bekliyoruz

TIKLAYINIZ- Albayrak, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’yı havaalanında karşıladı: Harika bir gün

TIKLAYINIZ- Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla 32 ay sonra Türkiye'de