Gündem

Abdulkadir Selvi: Milletin seçtiklerini siyasi yasaklarla tasfiye etmek yanlıştır, bunun adı Ekrem İmamoğlu olsa da

26 Ağustos 2024 09:17

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olmayacağına ilişkin açıklamalarının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi tarafından nasıl karşılandığını irdeledi. Aday olma ihtimalini değerlendirdiği İmamoğlu hakkında yürütülen ve siyasi yasak istenen “ahmah” davasını hatırlatan Selvi, bu konudaki görüşünü “Siyasetin yasaklar üzerinden tanzim edilmesini doğru bulmuyorum. Milletin seçtiklerini siyasi yasaklarla tasfiye etmek yanlıştır. Bunun adı Ekrem İmamoğlu olsa da” diye ifade etti.

Selvi yazısında şunları kaydetti:

“Öncelikle Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu diye açıklama yapmadığı sürece rahat değiller. Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünüyorlar. Özgür Özel’in, ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim’ diyecek kadar net konuşmasına rağmen mi? Evet. Çünkü siyasetin sadece futbol oyunuyla tarif edilemeyecek kadar karmaşık olduğunu biliyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ağızları yandığı için Özgür Özel’i ihtiyatlı bir şekilde dinliyorlar.

Ekrem İmamoğlu’nun ekibi Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olacağı düşüncesine nereden varıyor? En önemli gerekçelerini sona sakladım. Bu hesabı siyasi yasak ve Erdoğan faktörü üzerinden yapıyorlar. Biraz daha açayım. Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak geleceğini düşünüyorlar. İmamoğlu siyasi yasaklı olursa Özgür Özel, ‘Yeni bir durum ortaya çıktı’ der, bunu fırsata çevirir cumhurbaşkanı adayı olur diye hesap ediyorlar. Siyasi yasaklara her zaman karşı çıktım. Yine de karşıyım. Siyasetin yasaklar üzerinden tanzim edilmesini doğru bulmuyorum. Milletin getirdiğini yine milletin götürmesi gerekiyor. Milletin seçtiklerini siyasi yasaklarla tasfiye etmek yanlıştır. Bunun adı Ekrem İmamoğlu olsa da.”