Gündem

Abdulkadir Selvi: Bu kez işin şakası yok

"Erdoğan ve Kılıçdaroğlu tüm imkânlarını seferber etmekte kararlı"

08 Mayıs 2019 09:08

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararının ardından partilerdeki çalışmaları yazdı.

Selvi, AKP'de Ali İhsan Yavuz ve Recep Özel'in popülaritelerinin yerinde olduğunu, Erdoğan'ın ikinci bir yenilgi yaşamamak için işi sıkı tuttuğunu söyledi. Özel görüşme yaptığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ağzının barut koktuğu"nu ifade eden Selvi, CHP'de özel bir grubun çalışma yaptığını aktardı.

"Boykot yerine seçimlere girme kararı aldınız. Bu kararı alırken zorlandınız mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu'nun " “Boykotu öneren arkadaşlarımız da oldu, sandığa gitmeyelim diyen arkadaşlarımız da oldu ama hem Parti Meclisi hem de milletvekillerinin büyük bir ağırlığı ‘Hayır gitmeliyiz, mücadelemizi yapmalıyız ve sonuç almalıyız çünkü biz mücadelenin galibiyiz, mağlubu değiliz ki niye bir gerekçe yaratıp da boykot edelim’ dediler. Bir daha yeneceğiz. Bir daha yeneceğiz. Üstelik büyük farkla yeneceğiz bu sefer. Çünkü gerçekten de İstanbul’un vicdanı rahatsız.” yanıtını verdiğini yazdı.

"Bu kez işin şakası yok"

Yazısının son bölümünde Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nı genişletmek için yeni bir çalışma başlattığını kaydeden Selvi, İstanbul'u kazanmak için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun tüm imkânlarını seferber ettiğini söyledi.

Selvi, "Çünkü bu kez işin şakası yok" dedi.