Gündem

Abdulkadir Selvi: AK Parti seçmeninin yüzde 33.2'si kararsız

"Kararsızlar ikna edilip sandığa gittikleri takdirde..."

05 Mart 2019 09:26

Türkiye 31 Mart'tan mahalli idareler seçimi için sandık başına geçecek. Bu süreçte araştırma şirketleri kamuoyu yoklamalarına devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi araştırma şirketlerinin seçime ilişkin olarak değerlendirmelerini bugünkü köşesine taşıdı. Kararsızların seçim sonucunu belirleyeceğini ifade eden Selvi, "AK Parti seçmeninde yüzde 33.2, CHP’de ise yüzde 27.5’lik bir kararsız oranı gözüküyor" dedi. 

Yapılan kamuoyu yoklamalarında kararsızların oranı sürekli yüksek çıkıyor. Bunu fikrini beyan etmek istemeyen seçmenin "korku"su olarak değerlendiren de var, "Kendi partisine öfkeli olan seçmen sayısı arttı" değerlendirmesini yapan da.

Selvi bugünkü değerlendirmesinde kararsızların 31 Mart seçimlerinin sonucunu belirleyeceğini söyledi. "Bu sorun öncelikle AK Parti ve CHP’nin sorunu olarak görünüyor" diyen Selvi, "AK Parti seçmeninde yüzde 33.2, CHP’de ise yüzde 27.5’lik bir kararsız oranı gözüküyor. Ama öncelikle kararsızlar ikna edilip sandığa gittikleri takdirde bundan en fazla kârlı çıkacak iki parti de AK Parti ve CHP olarak görünüyor" ifadesini kullandı.

Selvi'nin yazısının tamamı için tıklayın