Dünya

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Erdoğan ve Biden, NATO zirvesi sırasında görüşebilir

NATO liderler zirvesi 29-30 Haziran'da Madrid'de düzenlenecek

27 Haziran 2022 15:32

T24 Dış Haberler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29-30 Haziran tarihlerinde Madrid'de düzenlenecek NATO zirvesinde bir araya gelebileceğini ifade etti. 

Almanya'daki G7 zirvesi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sullivan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili tüm sorunların Madrid'deki zirvede çözülmeyeceğine inandıklarını söylerken, ''Türkiye'nin bazı endişeleri devam etse bile çözebildiğimiz kadar konuyu çözüme kavuşturmak istiyoruz'' dedi 

Sullivan, Biden ve Erdoğan'ın Madrid'de bir araya gelip Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili endişelerini masaya yatırabileceğini dile getirdi. 

Danışman, Biden'ın iki ülkenin NATO üyeliğiyle ilgili devam eden diplomasi trafiğinin 'yakından takip ettiğini' söyledi.

Diğer taraftan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de bugün, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurularına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Türkiye ile yarın Madrid'de dörtlü görüşme yapmayı önerdim" açıklamasını yaptı. Stoltenberg, görüşmenin amacının Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurularında ilerleme sağlamak olduğunu kaydetti.

Ankara, geçen haftalarda Madrid'deki zirvede sorunların çözüleceğine inanmadıklarına dair sinyaller vermişti.