Dünya

ABD Temsilciler Meclisi Trump'ı kınadı ve paylaşımlarını "ırkçı" olarak nitelendiren bir tasarıyı onayladı

17 Temmuz 2019 07:47

T24 Dış haberler

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump'ın 4 azınlık Kongre üyesi hakkında yaptığı paylaşımları resmi olarak kınadı ve "tweetleri" yasa tasarısı ile ırkçı olarak nitelendirdi. Yasa tasarısına Trump'ın kendi partisinden dört isim destek verdi.

Wall Street Journal'ın aktardığına göre Trump'ı kınayan yasa tasarısı Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nden 240'a karşı 187 oy ile geçti. Tasarıya 235 Demokrat, 4 Cumhuriyetçi ve bir de bağımsız üye destek verdi.

Yasa tasarısında, "Temsilciler Meclisi Başkan Donald Trump'ın azınlık insanlara karşı korku ve nefrete yer açan yorumlarını sert bir şekilde kınıyor" ifadeleri yer aldı. Temsilciler Meclisi'nde ayrıca Trump'ın paylaşımlarının olağandışı ve bölücü olduğu da vurgulandı. 

Tasarının Cumhuriyetçilerin kontrol ettiği Senato'dan geçmesi beklenmiyor, bu sebeple Temsilciler Meclisi'nin geçirdiği tasarı sembolik bir anlam taşıyor.

Yaptığı paylaşımların ırkçı olmadığını savunan Trump, tasarının sonucundan bahsetmeden Cumhuriyetçilerin büyük çoğunluğunun tasarıya karşı oy verdiğini vurguladı ve "Gerçekten iğrenç açıklamalar görmek istiyorsanız bu dört Demokrat Kongre üyesinin ülkemiz ve İsrail hakkında söylediklerine bakın" dedi.

Trump'ın pazar günü Kongre üyeleri İlhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley ve Rashida Talib hakkında yaptığı paylaşım şöyleydi: 

"Hükümetleri tam anlamıyla felaket olan, dünyanın en kötü, en yozlaşmış ülkelerinden gelen 'ilerlemeci' Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi kadınların, ABD gibi dünyanın en güçlü ve harika milletine hükümetin nasıl işleyeceğini söylemeye çalışması çok ilginç.

Neden geldikleri tamamiyle bozulmuş ve suç dolmuş yerlere dönüp oraları düzeltmiyorlar? Sonra döner bize nasıl yapıldığını gösterirler. Bu yerlerin sizin yardımınıza ihtiyacı var.

Eminim Nancy Pelosi, gitmeniz için seyahat ayarlamalarınızı yapmaktan memnun olacaktır"

Trump, bu paylaşımın büyük tepki görmesine rağmen konu hakkındaki söylemlerini sürdürmüştü.