Dünya

ABD tarihinde rekor ikramiye: 2 milyar dolarlık bilet satıldı

08 Kasım 2022 21:58

T24 Dış Haberler

ABD'nin en popüler loto oyunlarından Powerball'da büyük ikramiye iki milyar dolara ulaştı. ABD'li yetkililer, rekor kıran iki milyar dolarlık biletin salı günü, Kaliforniya'nın Altadena eyaletinde satıldığını açıkladı. İkramiye miktarıyla rekor kıran Powerball lotosunun dün gece yapılması beklenen çekilişi ertelendi. 

Powerball yetkilileri, pazartesi günü ikramiye çekilişini tamamladı. Son 40 çekilişte kimsenin altı numarayı tutturmaması üzerine çekiliş ertelendi. Kazanan numaraların 10, 33, 41, 47, 56 ve 10 olduğu açıklandı. Bu dizginin tutturulması olasılığı 292.2 milyonda birdi.

48 katılımcı eyaletten satın alınan biletlerden en az birinin, daha fazla işlem süresine ihtiyaç duyması nedeniyle çekilişin ertelendiği belirtildi. Resmi kurumlardan konu ile ilgili açıklama gelmezken, salı günü Piyango Komisyonu yetkililerine de ulaşılamadı.

Çekilişin ne zaman yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

"Dünyada lotodan kazanılan en yüksek ikramiye"

Kazanan biletin sahibi ödülü almaya gittiğinde ya sadece 1 milyar dolar ikramiyeyi direkt alıp yarısından vazgeçecek; ya da 2 milyar dolarlık ödülün tamamını 29 yıllık taksitlere bölünmüş şekilde alabilecek.

Birçok farklı kaynağa göre, 2 milyar dolar, dünyada lotodan kazanılan en yüksek ikramiye olarak kayıtlara geçecek.

Önceki Powerball rekoru

Bir önceki Powerball ikramiyesi rekoru, Kaliforniya, Florida ve Tennessee'den üç bilet sahibinin bir milyar dolarlık büyük ödülü paylaştığı 2016 yılında kırılmıştı.

Mevcut iki milyar dolarlık piyango ikramiyesi, birden fazla medya raporuna göre bir dünya rekoru olarak yer alıyor.