Dünya
Deutsche Welle

ABD: Suriye rejim birlikleri Menbiç'te değil

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri tarafından yapılan açıklamada Suriye rejim birliklerinin Menbiç'e girdiği iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

28 Aralık 2018 22:15

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye rejim birliklerinin Menbiç’te olduğu iddiasını yalanladı. Associated Press'in (AP) nin haberine göre koalisyondan yapılan açıklamada hükümet birliklerinin kente girdiği açıklamasının “doğru olmadığı” belirtildi. ABD birliklerinin kentte devriye görevi yapmaya devam ettiği kaydediliyor.

Suriye ordusu, Cuma günü askeri güçlerinin Türkiye sınırı yakınlarındaki Menbiç'e girdiğini ve kentte Suriye bayrağının çekildiğini duyurmuştu. Suriye ordu sözcüsü televizyondan yayınlanan açıklamasında ordunun "terörizmi yerle bir etmeye ve tüm işgalcileri yenmeye kararlı olduğunu” söylemişti. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de 300'den fazla Suriye askerinin Menbiç'e girdiğini açıkladı.

Menbiç'teki yerel yönetimden Nura el Hamid de Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada Suriye rejim güçleri'nin kent merkezine girmeyeceğini ancak Türkiye destekli Suriyeli gruplarla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında oluşan geçici sınır çizgisine konuşlanacağını söyledi. Hamid, ABD ve Fransa koalisyon güçlerinin mevcut mevkilerinde konuşlu olmaya devam ettiğini ve devriye görevlerini sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Suriye ordusunun Menbiç kentine girdiğini ilan etmesiyle ilgili, "Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ama ortada henüz daha kesinleşmiş bir şey yok. Bir saat kadar önce yine arkadaşlarımla, istihbaratla vesaire görüşmeleri de yaptım" demişti.

AP, AFP / EC, SÖ

©Deutsche Welle Türkçe

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle