Dünya

ABD Senatosu'ndaki "silahlı saldırgan alarmı" asılsız çıktı

02 Ağustos 2023 22:09

Güncelleme: 03 Ağustos 2023 00:54

ABD polisi, Senato binasında silahlı bir saldırgan ihbarı üzerine alarma geçti. Bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken, yapılan incelemede ihbarın asılsız olduğu açıklandı.

ABD polisi, Senato binasında silahlı bir saldırgan ihbarı üzerine alarma geçti.

ABD polisi tarafından yapılan açıklamada, "Memurlarımız, ilgili bir 911 çağrısına yanıt olarak Senato ofis binaları içinde ve çevresinde arama yapıyor. Araştırmamız devam ettiği için lütfen bölgeden uzak durun" denildi.

Açıklamada, "Senato binasının içindeyseniz, muhtemel bir aktif tetikçi ihbarı alındığı için içerideki herkes olduğu yere sığınmalıdır. Şunu belirtmeliyiz ki elimizde doğrulanmış bir silah sesi raporu yok." ifadeleri kullandı.

ABD medyasında yer alan habere göre ise, "Senato'daki olay büyük olasılıkla silahlı saldırgan değil, akıl sağlığı sorunu olan birinin gerçekleştirdiği bir eylem." değerlendirmesi yapıldı.

ABD polisinin daha sonra yaptığı açıklamada, ihbarın asılsız olduğu kaydedildi.

Ağustos tatili nedeniyle çoğu Kongre üyesi binada bulunmazken, az sayıda personelin binada olduğu biliniyor.

ABD Kongre Polisi, muhtemel bir silahlı saldırgan olduğu yönündeki ihbar üzerine Senato ofis binalarının giriş ve çıkışlarını kapatarak yapılan aramaların tamamlandığını bildirdi. ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Amerikan Kongre Binası 'Capitol' görüntülendi.