Gündem

Sözcü yazarı Muratoğlu: Merkez Bankası ölü taklidi yaptı

Para Politikası Kurulu'nun kararını gazeteci Murat Muratoğlu, Hakan Aksay'a yorumladı

06 Mart 2019 12:47

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının ekonomideki yankılarını Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu Hakan Aksay'a değerlendirdi. Muratoğlu, ABD'nin bazı ürünlerin gümrüksüz girişine imkan sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) programından Türkiye'yi çıkarmak istemesini 'yaptırım' olarak yorumladı. Rusya'dan 2.5 milyar dolar kredi ile alınan S-400'e Türkiye'nin ihtiyacı olmadığını söyledi. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizi sabit tutmasını da değerlendiren Sözcü ekonomi yazarı Muratoğlu " Merkez Bankası ölü taklidi yaptı" dedi. 

Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın " Bu yıl 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz" sözünün hatırlatılması üzerine de " 4 milyon işsiz var. Şirketler bankalardan kredi alamıyor. Bankaları da kredi vermeye zorluyorlar. Türkiye küçülüyor. Yeni istihdam konusunda yalan söylüyorlar" ifadelerini kullandı. 

Muratoğlu, Berat Albayrak'ın "Doları demir yumrukla indirdik" sözüne de atfen "Uçan tekme atsaydı doları kaça indirecekti, onu ben de merak ediyorum" diye konuştu.