Dünya

ABD'li Senatör Graham tekrar Türkiye'deydi: S-400 sorununu çözüp serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlayabileceğimizi umuyorum

01 Temmuz 2019 08:09

T24 Dış haberler

ABD'li Cumhuriyetçi Kuzey Carolina Senatörü Lindsey Graham, İstanbul'daki temaslarının ardından, "Türkiye ile aramızdaki S-400 sorununu çözebileceğimizi ve dikkatimizi ülkelerimiz arasında bir serbest ticaret anlaşması müzakere etmeye çevirebileceğimizi umut ediyorum" açıklamasında bulundu.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Graham'ın 29-30 Temmuz tarihinde İstanbul'da olduğu ifade edildi. Yaptığı açıklamada Türkiye'nin önemli bir stratejik müttefik olduğunu ifade eden Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyaret etmeye teşvik edeceğini söyledi. 

Graham'in açıklamaları şöyle: 

"Türkiye'deki inanılmaz ABD Dışişleri Bakanlığı ekibimizi ziyaret etmek çok iyiydi. Kısa süre içinde tekrar ziyaret etmeyi umuyorum. Konsolosluk ve büyükelçiliklerde çakışan bütün kadın ve erkeklerin 4 Temmuz'u kutlu olsun. Hepiniz vatanseverlersiniz.

Suriye'nin kuzeydoğusunda her gün fark yaratan Suriye ekibimizle gurur duyuyorum.

Türkiye ile aramızdaki S-400 sorununu çözebileceğimizi ve dikkatimizi ülkelerimiz arasında bir serbest ticaret anlaşı müzakere etmeye çevirebileceğimizi umut ediyorum. Türkiye bir NATO ülkesi ve kıymetli bir stratejik müttefik. Başkan Trump'ı ziyaret etmeye ve daha güçlü bir ilişki inşa etmeye devam etmeye teşvik edeceğim."

Graham Ocak ayında da Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmişti. Graham bu ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile görüşmüş, ardından Erdoğan ile  Fazıl Say konserine gitmişti.