Dünya

"ABD'li gençlerin yarısına yakını sosyalist bir ülkede yaşamak istiyor"

Genç Amerikalıların yüzde 73,2'si hükümetin evrensel sağlık hizmeti sağlamasını istiyor

16 Temmuz 2019 18:52

ABD'de yapılan bir araştırma, 1981 ile 1996 yılları arasında ABD'de doğan, 23-38 yaş arasındaki 'y' kuşağı gençlerinin yüzde 49,6'sının yaşamlarını sosyalist bir ülkede sürdürmek istediğini ortaya koydu.

Araştırma şirketi Harris Poll'un yaptığı ankete göre, ABD'de doğan 23-38 yaş arasındaki 'y' kuşağı gençlerinin yarısı, yaşamlarını sosyalist bir ülkede sürdürmek istiyor.

Sonuçlarını Axios haber sitesinin yayınladığı anket, genç Amerikalıların yüzde 73,2'sinin hükümetin, evrensel sağlık hizmetini sağlaması, üçte ikisinin de üniversite öğrenim ücretini karşılaması gerektiği görüşü taşıdığını ortaya çıkardı.

Bir önceki jenerasyon olan 'x' kuşağının ise çoğunlukla özel sağlık sigortasını tercih ettiği belirtildi.

ABD'de 1997 ve 2012 arasında doğan 'z' kuşağı ile 'y' kuşağının yüzde 43,1'inin ise ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kuruluşunun kaldırılmasını desteklediği kaydedildi.

Axios yazarlarından Stef W. Kight, ankete ilişkin "Gençlerin siyasi görüşleri yaşlandıkça sıklıkla değişir, ancak sosyalist politikalara destekleri, siyasetin eski kurallarının hızla değiştiğinin işareti" değerlendirmesini yaptı.