Gündem

ABD'den İdlib'de TSK konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin açıklama: Esad rejimi ateşkese dönmeli

TSK konvoyuna yapılan saldırıda 3 sivilin öldüğü açıklandı

20 Ağustos 2019 09:16

ABD Dışişleri Sözcüsü Mortan Ortagus, dün Suriye'de İdlib'in güneyine giden TSK konvoyuna yapılan hava saldırısını kınadıklarını açıkladı. 3 sivilin öldüğü saldırıya ilişkin açıklama yapan Ortagus, "Esad rejimi ve müttefikleri ateşkese dönmelidir" dedi. 

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Ortagus şu ifadeleri kullandı: "Esad rejimi ve müttefikleri İdlib'de ateşkese dönmelidir. Türk konvoyuna yapılan pervasız hava saldırısını; sivillerin, insani yardım kuruluşu çalışanlarının ve Suriye’nin altyapısının acımasızca hedef alındığı saldırıları izliyor. Bu şiddeti kınıyoruz. Şiddet son bulmalı" 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de, “Türk askeri konvoyuna yönelik hava saldırısı ve saldırının neden olduğu zayiat, son derece endişe verici” dedi.

Millî Savunma Bakanlığı, dün İdlib'in güneyinde yer alan Morek gözlem noktasına yönelen TSK konvoyuna hava saldırısı düzenlendiğini ve 3 sivilin öldürüldüğünü açıklamıştı. MSB, açıklamasında "Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile aramızdaki iş birliği ve diyaloğa aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.