Seçim 2023

ABD'de Türk vatandaşlarının 14 Mayıs seçimlerine katılımı yüzde 50'den fazla arttı

08 Mayıs 2023 22:04

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için ABD'de oy kullananların sayısının bir önceki seçimlere göre yüzde 50'den fazla arttığını duyurdu.

Murat Mercan, 14 Mayıs seçimleri için ABD'de oy kullananların sayısının bir önceki seçimlere göre yüzde 50'den fazla arttığını bildirdi. Oy verme işlemlerinin son bulduğu ABD'de, oy pusulalarının Türkiye'ye gönderilmek üzere mühürlendiğini söyleyen Mercan, "Bugün ilk uçakla oy torbalarını diplomatik kargoyla Türkiye'ye götüreceğiz. Oy kullanma oranında bir önceki seçimlere göre yüzde 50'nin üzerinde bir artış söz konusu. Bunun bir nedeni de tabii ki, New Jersey ve Long Island'da sandık açmamız oldu" diye konuştu.

Oy kullanma işlemlerinin "huzurlu ve herhangi bir olay yaşanmadan tamamlandığını" belirten Mercan, ABD'deki Türk konsolosluklarında kullanılan oyların sayısının parti temsilcilerinin bilgisi dahilinde olduğunu, bununla birlikte, gümrüklerde kullanılan oyların Yüksek Seçim Kurulu tarafından sayılmasının ardından kesin rakamların açıklanacağını aktardı.

Seçim güvenliği gerekçesiyle her akşam oyların başkonsolosluklara taşınması gerektiğini hatırlatan Büyükelçi Mercan, başkonsolosluklara uzak bölgelere ek seçim merkezi açılmasının bu nedenle teknik olarak mümkün olmadığını kaydetti.(AA)