Dünya

ABD Başkanı Trump: Bu işin arkasında İran var gibi gözüküyor ancak savaş istemiyorum

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da okların İran'ı gösterdiğini belirtti

17 Eylül 2019 07:31

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine düzenlenen saldırılarlardan bir kez daha İran'ı sorumlu tuttu.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Oval Ofis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu. Trump, Suudi Arabistan’a düzenlenen drone saldırılarıyla ilgili, “Bu işin arkasında İran var gibi gözüküyor. Masada birçok seçenek var ancak şu an seçeneklere odaklanmak istemiyoruz. Kimseyle savaş istemiyorum” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da konu hakkında, “Ortaya çıkan bilgiler, sorumluluğun İran’a ait olduğunu gösteriyor” yorumunda bulunmuştu.

Trump, saldırıların ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan’ın petrol üretimine saldırıldı. Zanlının kim olduğunu bildiğimize inanmak için sebebimiz var, doğrulamaya göre atışa hazırız ama Suudi Arabistan'dan saldırıların sorumlusunun kim olduğuna inandığını ve hangi şartlar altında devam edeceğimizi duymayı bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"Yemen meşru savunma hakkını kullanıyor"

Ankara’da düzenlenen Üçlü Zirve sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Saudi Aramco’ya düzenlenen saldırılarla ilgili soruya, “Yemen halkı, kendisine saldıranlara karşı meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Bu olaylar, Yemen’e yönelik saldırıların bir sonucudur” cevabını verdi.