Dünya

ABD Başkanı Biden, George Floyd'un ailesi ile telefonda görüştü

20 Nisan 2021 20:00

ABD Başkanı Joe Biden, Minnesota eyaletinde, gözaltına alındığı esnada polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd'un ailesi ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan Biden, dün George Floyd'un ailesi ile telefonda konuştu ve ailenin her zaman dualarında olduğunu belirtti" ifadesini kullandı.

Jurinin kararı bekleniyor

Tüm ABD'nin gözünü diktiği davada, mahkeme salonunda bir kez da George Floyd'un öldürüldüğü anın videosu oynatıldı. Savcılar, juriye bir kez da "gözlerinize inanın" derken savunma "videonun dondurulduğu anın yanıltıcı olabileceğini" ifade etti.

14 gün boyunca polis uzmanlarının, tıp doktorlarının, Minneapolis Polis Departmanı mensuplarının ve görgü tanıklarının mahkeme salonunda ifade vermesinin ardından taraflar kapanış argümanlarını sundu.

Savcılar, juriye bir kez daha cinayetle suçlanan polis memuru Derek Chauvin'in 9 dakika ve 29 saniye boyunca dizini bir sokağın ortasında Floyd'un boğazında tuttuğuna dikkat çekti.

Kapanış argümanını sunan savcı Steve Schleicher, "Bu videoda aslında olan şey bu videoya baktığınızda ilk gördüğünüzü düşündüğünüz şey. Karnınızda hissettiğiniz şey. Kalbinizde bildiğiniz şey" diyerek juriye seslendi.

Savunma ise gösterilen videonun başlamasından 17 dakika önceye giderek Floyd'un yasa dışı uyuşturucular aldığını ve tutuklanmaya karşı çıktığını ifade etti. Chauvin'in avukatı yaşananların "durumun sonucu" olduğunu ifade etti.

Juri kararını vermeye hazırlanırken eyalet valisi sükunet çağrısında bulundu ve gerekirse başka eyaletlerden de polis memurları çağrılacağını ifade etti.

Juri üyeleri, kararlarını müzakere etmek için kamudan tamamen ayrı tutulacakları bir otele götürüldü.