Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence: Nicolas Maduro bir gaspçı ve o gitmeli

"Venezuela'ya ek yaptırımlar uygulacak"

26 Şubat 2019 14:44

T24 Dış haberler

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ülkesinin Venezuela'ya ek yaptırımlar uygulayacağını ve bölgeye daha çok insani yardımda bulunacağını açıkladı. Mike Pence, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun bir "gaspçı" olduğunu ve "iktidarda olmaya hakkı olmadığını" söyledi.

Pence, Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido ile görüşmek üzere Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya gitmişti. Burada bir takım açıklamalarda bulunan Pence, "Dünya'daki bütün liderlere sesleniyorum: Şimdi zamanı. Venezuela'nın özgürlük mücadelesine kimse seyirci kalamaz" dedi.

Pence ayrıca, "Nicolas Maduro iktidara meşru şekilde hiçbir hakkı olmayan bir gaspçı , Nicolas Maduro gitmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Diğer ülkeleri de Guaido'ya destek olmak için Venezuela'ya yaptırım uygulamaya çağıran Pence, devletin sahibi olduğu petrol ve doğal gaz şirketi Petroleos de Venezuela'nın varlıklarının dondurulmasını istedi.

Pence ayrıca ABD'nin geçen hafta sonu meydana gelen olaylarda "300 protestocunun yaralanması ve 5 kişinin ölmesi" sebebiyle 3 valiye ve Maduro'ya yakın bir isme yaptırım uygulayacağını açıkladı.