Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Harris’in evinin önüne 3 otobüs dolusu göçmen bırakıldı

Otobüslerin içinde 110 ila 130 kişi olduğu belirtildi

26 Aralık 2022 19:41

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in evinin yakınlarına Noel gecesinde Teksas’tan getirilen 3 otobüs dolusu göçmen aile bırakıldı. Beyaz Saray, Teksas Valisi Greg Abbott'un sorumlu olduğunu açıkladı.

ABD'de göçmen aileleri taşıyan üç otobüs, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in evinin önüne bırakıldı. Göçmenlerin arasında çok sayıda çocuk olduğu aktarıldı. 

Euronews'te yer alan habere göre; Washington belediyesi ile çalışan ve son aylarda şehre getirilen binlerce göçmenle ilgilenen ilk yardım kuruluşu SAMU First Response’un Direktörü Tatiana Laborde, cumartesi gecesi başkan yardımcısının evinin önüne gelen otobüslerde 110 ila 130 kişi olduğunu belirtti. Laborde grubun pazar günü gelmesini beklediklerini ama otobüslerin şehre daha erken ulaştığını vurguladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu olayda da Vali Abbott'un suçlu olduğu belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Abdullah Hasan yaptığı açıklamada, "Vali Abbott, Noel arifesinde çocukları herhangi bir federal veya yerel makamla koordinasyon sağlamadan dondurucu soğuklarda yol kenarına bıraktı" dedi.

Teksas eyalet yöneticileri olayla ilgilerinin olduğunu onaylamadı.