Dünya

AB Konseyi: Türkiye'ye daha fazla deprem yardımı sağlamaya hazırız

09 Şubat 2023 13:07

Avrupa Birliği (AB) Zirvesi, Türkiye ve Suriye'de depremler nedeniyle hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

AB Zirvesi, Türkiye'de 10 ili etkileyen, Suriye başta olmak üzere çevre ülkeleri de etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Yapılan açıklamada, AB Zirvesi'nde, Türkiye ve Suriye’de etkili olan deprem felaketine ilişkin taziye mesajı verilirken Avrupa Konseyi’nin Türkiye ve Suriye halkının yanında olduğu belirtildi.

Depremlerin ardından Türkiye’ye bin 600’den fazla arama-kurtarma ekibi gönderildiği belirtilen açıklamada, AB’nin daha fazla destek sağlamaya da hazır olduğu aktarıldı. 

Açıklamada, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB'nin dönem başkanı İsveç'in Başbakanı  Ulf Kristersson’un Türkiye ve Suriye halkı için martta yapacağı bağış toplama etkinliği de kutlandı. 

Açıklama, “Avrupa Konseyi, Suriye’deki depremzedelere nerede olurlarsa olsunlar insani desteğin sağlanması çağrısı yapıyor. Avrupa Birliği ve üye ülkeler insani çabaları desteklemek için ek kaynaklarını seferber etti” denildi.