Gündem

Şanlıurfa'daki Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda patlama!

İki farklı patlamada 16 askeri personel ve 1 sivilin yaralandığı açıklandı

13 Kasım 2019 23:07

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın cephaneliğinde patlama meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada "Olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır" denildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, olayda 16 askeri personel, 1 de sivilin yaralandığını duyurdu.

Bugün saat 22.50 sıralarında Şanlıurfa kent merkezindeki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 2 ayrı patlama meydana geldi. Kentin tamamından duyulan şiddetli patlamaların ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

MSB'den yapılan açıklamada, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle 22.50 sularında patlama meydana geldiği belirtilirken "Patlamada yaralanan  personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır" denildi.

Şanlıurfa Valisi Erin, "Akşam saatlerinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 1 sivil ve 16 askeri personel olmak suretiyle 17 kişi yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor. Gerekli tedbirleri aldık ve çalışmamız devam ediyor. Şu anda her şey kontrolümüz altında. Olayla ilgili sosyal medyada çeşitli spekülasyonlar var fakat patlama bir terör saldırısı kaynaklı değil. Patlamanın nedeni ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.